ALBASAT
Nisporeni Societate

Spirite încinse la şedinţa extraordinară a Consiliului Comunal Vărzăreşti. Vezi care a fost motivul discuţiilor aprinse

Primarul comunei Vărzăreşti, Constantin Ungureanu va reprezenta Consiliul Comunal la adunările generale ale acţionarilor S.A. „Apă Canal Nisporeni”. Edilul a fost delegat ca candidat al Consiliului de Administraţie a Societăţii pe un termen de 4 ani. Acesta îşi va exercita atribuţiile începând cu data de 1 martie 2020. Candidatura lui Ungureanu a fost propusă la şedinţa  Consiliului comunal Vărzăreşti.

GHEORGHE MÂNĂSCURTĂ, CONSILIER COMUNAL AL FRACŢIUNII PDM:  „Se împuterniceşte dl Ungureanu Constantin să prezinte interesele Consiliului Comunal Vărzăreşti în Adunarea Generală a acţionarilor la S. A. „Apă Canal Nisporeni” cu informarea periodică a Consiliului despre activitatea societăţii în temeiul rapoartelor anuale a comisiei de cenzori.”

SERGHEI ANDRONACHE, CONSILIER COMUNAL VĂRZĂREŞTI DIN PARTEA BLOCULUI ACUM: „Noi, la moment cunoaştem situaţia reală de la „Apă Canal.” Dl Ungureanu niciodată nu a adus niciun raport nici în Consiliul trecut şi cât am fost eu activ în Consiliul actual tot nu este.

  • Aţi cerut?
  • Am cerut.”

Autorii proiectului de decizie şi-au argumentat propunerea prin faptul că primarul şi-a mai onorat aceste atribuţii şi anii precedenţi, reprezentând Consiliul Comunal la adunarea generală a acţionarilor.

 GHEORGHE MÂNĂSCURTĂ, CONSILIER COMUNAL AL FRACŢIUNII PDM:  „Se deleagă ca candidat în Consiliul Societăţii reprezentant al Consiliului Vărzăreşti, dl primar Constantin Ungureanu, fiindcă nu ştie nimeni mai bine decât dumnealui care au fost investiţiile făcute de Primăria Vărzăreşti, ce s-a dat în gestiune, ce se transmite şi să fie o continuitate la Adunarea generală a acţionarilor în Consiliul Societăţii.  Punctul 3. Se deleagă ca candidat supleant în Consiliul Societăţii reprezentant al Consiliului Comunal Vărzăreşti, dl Mânăscurtă Gheorghe pe un termen de 4 ani, conform statutului.”

Acest proiect a stârnit discuţii aprinse la şedinţă. Iar asta din motiv că a fost exclus consilierul din partea blocului ACUM, Sergiu Adronache din postura de membru al Consiliului Societăţii şi în locul său a fost propus Constantin Ungureanu.

 SERGHEI ANDRONACHE, CONSILIER COMUNAL VĂRZĂREŞTI DIN PARTEA BLOCULUI ACUM: „Conform statului „Apă Canal”, art.31/10 acţionarii vor acorda prioritate la Legea regulamentului consiliului, persoanele cu studii superioare sau medii de specialitate, care au următoarele domenii: jurisprudenţă, economie şi finanţe, inginerie. Dl Gicu, candidatura dvs este din partea fracţiunii dvs şi dl Ungureanu, la fel. Aveţi studii în acest domeniu?

  • Am studii superioare în mangement.
  • Văd că te consideri mare specialist.
  • Nu mă consider. Pur şi simplu am vrut egalitate.
  • Eu socot că dl Ungureanu nu poate să ne reprezinte nici la Adunarea Generală şi nici la Consiliul de Administraţie, pentru că nu şi-a făcut datoria faţă de consiliul comunal Vărzăreşti în ultimii 4 ani.”

CONSTANTIN UNGUREANU PRIMARUL, COMUNEI VĂRZĂREŞTI:  „Orice consilier are dreptul la informaţie. De ceea ce aveţi nevoie, vă rog toate doleanţele dvs să le puneţi în scris şi în termenii de lege, noi vi le expediem. Nu primarul dispune de tot, sunt persoane care dispun de actele respective.”

După ce a fost supus votului proiectul de decizie, Ungureanu a fost delegat ca candidat al Consiliului Societăţii pe Acţiuni „Apă Canal” Nisporeni prin  susţinerea a 8 consilieri.

La rândul său, Sergiu Adronache a declarat că în ianuarie el a fost numit ca membru al Consiliului S.A. „Apă Canal Nisporeni”. Iar înlocuirea candidaturii sale cu cea a lui Constantin Ungureanu l-a lăsat nedumerit.

SERGHEI ANDRONACHE, CONSILIER COMUNAL VĂRZĂREŞTI DIN PARTEA BLOCULUI ACUM: „Probabil nu sunt omul care nu este acceptat acolo. Pe 24 ianuarie s-a luat o decizie, unde la şedinţa Consiliului comunei Vărzăreşti s-a votat ca Andronache Serghei este delegat ca membru al consiliului societăţii pe un termen de 4 ani, începând cu data de 1 martie. Fracţiunea PD  a găsit o portiţă cum că nu respectăm legea societăţilor pe acţiuni, motivând că nu este delegată persoana, dar trebuie să fie candidat, întrucât acel candidat trebuie să fie acceptat de cel puţin 2/3 din Adunarea Generală a acţionarilor. Eu nu ştiu cât sunt de conştienţi toate persoanele din partidul democrat, care fac parte din consiliul comunei Vărzăreşti când au luat această decizie şi dacă această decizie a fost din propria lor iniţiativă, nu supuşi unor presiuni sau îndemnuri.”

Totodată, în cadrul şedinţei, a fost delegat Gheorghe Mânăscurtă ca candidat supleant în Consiliul Societăţii „Apă Canal” Nisporeni, iar Mariana Ţopa a fost delegată ca candidat în Comisia de cenzori a societăţii pe un termen de 4 ani.

Menţionăm că Consiliul comunal Vărzăreşti deţine 27,7 % din acţiunile Societăţii „Apă Canal Nisporeni.”

 

Related posts

Cursul valutar oficial la 23.10.2020

Albasat

Хирург из больницы имени В. Игнатенко сражён вирусом COVID-19

Albasat

La Nisporeni s-a desfășurat Festivalul raional „Să trăiți, să înfloriți”

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment