ALBASAT
Societate

Tarife mai mici la energia electrică, nu și la agentul termic livrat de „Termoelectrica”

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat reducerea cu 27%, până la 116 bani/kWh (fără TVA), a prețului pentru energia termică produsă de către „Termoelectrica” SA. În același timp, regulatorul a menținut tariful de 1122 lei/Gcal (fără TVA) pentru energia termică livrată consumatorilor, transmite IPN.

În cadrul negocierilor, ANRE a examinat calculele și materialele prezentate de „Termoelectrica” și a acceptat includerea parțială în calculul prețului la energia electrică produsă a devierilor tarifare pozitive în valoare de 35,418 mln lei, iar în calculul tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor – a devierilor financiare negative în valoare de 93,556 mln lei.

„Termoelectrica” a solicitat să i se acorde o rentabilitate de 5%, ceea ce nu a fost acceptat în condițiile când întreprinderea obține profit și atrage investiții. A fost respinsă și solicitarea furnizorului de a i se acorda uni termen de 26 de ani pentru a acoperi devierile financiare care au avut loc începând cu 2011. Deși Ștefan Creangă, director ANRE, consideră că 5 ani ar fi o perioadă suficientă pentru aceasta, a fost stabilit un termen de 12 ani.

Decizia ANRE va intra în vigoare după publicarea ei, peste cel puțin 30 de zile, timp rezervat contestării.

Related posts

Registrul bunurilor confiscate din activități ilegale trebuie implementat, declarație

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 07.04.2020

Albasat

Pregătește-te de sărbătoare: Programul Zilei Independenței Republicii Moldova în Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment