ALBASAT
Actualitate Societate

Un avocat a fost reținut pentru că ar fi pretins suma de 6 mii de euro

Un avocat a fost reținut sub bănuiala  de trafic de influență. Potrivit Procuraturii Generale, acesta ar fi pretins și primit suma de 6 mii de euro de la un cetățean al Republicii Moldova. Banii au fost pretinși pentru a influența o decizie în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri. De asemenea, sunt cercetați un ofițer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și un ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, transmite IPN.

Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat faptul că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate. Este vorba despre o cauză penală în care denunțătorul era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri. Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii Centrului Național Anticorupție au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și ofițerul de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații sunt cercetați în stare de liberate.

Related posts

Serghei Tarnovschi își dorește să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Albasat

Banca Națională pune în circulaţie o moneda comemorativă dedicată medicilor

Albasat

Cursul valutar oficial la 05.05.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment