Portal de știri
Societate

Un bărbat de 65 de ani a decedat într-un incendiu

Un bărbat de 65 de ani din raionul Telenești a fost găsit de vecini carbonizat, după ce un incendiu a cuprins lenjeria de pat. Focul s-a autostins fără de a fi solicitată intervenția pompierilor. Alte două cazuri au fost înregistrate în localitatea Ursoaia, raionul Căușeni, unde două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce au folosit o sobă defectă, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că un bărbat de 86 de ani și o femeie de 84 de ani au fost transportați la spital după ce au făcut focul în sobă și s-au intoxicat cu produsele emanate de aceasta. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale de către un echipaj a Serviciului de asistență medicală. Cazul a fost raportat ieri, 2 ianuarie, la ora 17.39.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor antiincendiare, în special la utilizarea surselor de încălzire. Oamenii sunt îndemnați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să nu poziționeze în apropierea surselor de încălzire mobilier, haine sau alte obiecte arzătoare. În caz de situații de risc persoanele pot cere ajutor apelând Serviciul 112.

De la începutul anului 2023 în Republica Moldova s-au produs 14 incendii, iar o persoană a decedat.

Related posts

Doi tineri sunt reținuți după bătaia de la Bujor, Hâncești

Albasat

Alte 202 persoane au făcut COVID-19 în Republica Moldova

Albasat

Sute de elevi de la o școală din Nigeria, dispăruți în urma unui atac armat. Autoritățile caută 333 de copii

Albasat

Leave a Comment