ALBASAT
Nisporeni Societate

Veteranii de război din Nisporeni, din nou în ședință

Recent, veteranii de război din raion s-au întrunit la Ședința Consiliului Organizației Teritoriale Nisporeni a Mișcării ,,Forța Veteranilor pentru Neam și Țară’’.

În cadrul acesteia s-au discutat mai multe subiecte, printre care cel cu privire la schimbarea legitimațiilor de veteran de război, dar și cu referire la înaintarea candidaturilor pentru decorații de stat și mențiuni departamentale.

Adunarea a fost moderată de Președintele Organizației Teritoriale de veterani de război Nisporeni Vladimir Buga.    

Un raport detaliat despre schimbarea legitimațiilor de veteran a prezentat Comandantul Secției Administrativ-Militare Victor Prisăcaru. Acesta a răspuns și la  întrebări adresate de cei prezenți.

Apoi Președintele Buga a vorbit despre Adunarea Națională din 21 mai și a făcut un apel de participare. În același context, veteranii prezenți au avut urmărit mesajele filmate al Președintelui Organizației Obștești Mișcarea Veteranilor pentru Neam și Țară, Constantin Covrig, al vicepreședintelui Andrei Eremia și al Secretarului general Dorel Roșca.

Despre ceea ce privește susținerea și organizarea deplasării la Adunarea Națională a veteranilor a vorbit Vicepreședintele raionului Nisporeni Sergiu Sococol. De asemenea, edilul s-a referit și la procedura de decorare a veteranilor de Ziua Independenței Republicii Moldova, de Ziua Poliției Naționale și de Ziua Armatei Naționale.

Veteranii, aflați în ședință, au fost vizitați de Prim-ministrul Dorin Recean. Premierul a ascultat care sunt preocupările si dificultățile acestora.  Recean a subliniat că odată ce corupția va fi depășită, si viața veteranilor se va imbunătăți. Iar integrarea europeană ne poate asigura această posibilitate.

Apoi au fost propuse candidaturi pentru decorații de stat  și mențiuni departamentale, pentru care s-a votat. Numele candidaților  au fost introduse în procesul-verbal al ședinței.

În finalul întrunirii  au fost făcute unele aprecieri ale acesteia.

Related posts

Uniunea Europeană pregăteşte sancţionarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

Albasat

Un milion de lei vor fi oferiţi Spitalului Raional Nisporeni în lupta cu COVID-19. Banii au fost alocaţi din bugetul Consiliului Raional Nisporeni

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

Leave a Comment