ALBASAT
Разное

(VIDEO/FOTO) CEI MAI BUNI OLARI DIN MOLDOVA S-AU ADUNAT LA BÂLCIUL OLARILOR DE LA IURCENI

“Bâlciul Olarilor”, cel mai vechi eveniment cultural din satul Iurceni din raionul Nisporeni şi-a deschis duminica porțile pentru vizitatori. Renumiți pentru măiestria lor în această artă, meșteșugarii au adus la târg cele mai frumoase oale, ulcioare și alte obiecte confecționate din lut. Organizatorii spun că astfel de evenimente sunt o oportunitate pentru olari, care vor să promoveze arta populară.

Târgul are drept scop promovarea artei olăritului prin continuitatea tradițiilor artistice ale acestui străvechi meșteşug.

Olăritul este o tradiție din cele mai vechi timpuri, această îndeletnicire s-a păstrat mai ales la Iurceni, unde an de an, vizitatorii vin să admire și să achiziționeze obiecte din ceramică.

Preţul lucrărilor expuse de meşterii populari porneşte de la zece de lei şi se ridică până la câteva mii de lei, în funcţie de mărime şi ornamente. Bâlciul Olarilor a ajuns la cea de-a 30-a ediţie, iar anul acesta au participat circa 30 de olari din diverse zone ale țării.

Urmăreşte-ne şi pe  https://www.albasat.net

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Leave a Comment

Actualitate

(VIDEO/FOTO) Cei mai buni olari din Moldova s-au adunat la Bâlciul olarilor de la Iurceni

„Bâlciul Olarilor”, cel mai vechi eveniment cultural din satul Iurceni din raionul Nisporeni şi-a deschis duminica porţile pentru vizitatori. Renumiți pentru măiestria lor în această artă, meşteşugarii au adus la târg cele mai frumoase oale, ulcioare și alte obiecte confecționate din argilă. Organizatorii spun că astfel de evenimente sunt o oportunitate pentru olari, care vor să promoveze arta populară.

Olăritul este o tradiție din cele mai vechi timpuri, iar spre bucuria tuturor, această îndeletnicire s-a păstrat mai ales la Iurceni, unde an de an, vizitatorii vin să admire și să achiziționeze obiecte din ceramică.

Preţul lucrărilor expuse de meşterii populari porneşte de la zece de lei şi se ridică până la câteva mii de lei, în funcţie de mărime şi ornamente. Bâlciul Olarilor a ajuns la cea de-a 29 ediţie, iar anul acesta au participat 17 olari din diverse zone ale țării.

Related posts

Femeile rămân minoritare în comunitatea de afaceri, constatări

AlbasatTV, Nisporeni

Vladimir Bolea: În ultima perioadă au fost importate doar 10 camioane de porumb din Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

Vicepremierul Popescu la Paris: Apreciem sprijinul constant al Franței

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment