ALBASAT
Разное

(VIDEO) General Motors vrea să lanseze mașini fără volan și fără pedale începând cu 2019

Grupul american General Motors vrea să lanseze mașini fără volan și fără pedale, iar acestea ar putea să apară pe șosele începând cu 2019, scrie The Verge. Acestea vor fi autonome și complet electrice și vor fi produse în fabrica sa din Orion, Michigan.

 General Motors testează deja modele electrice Chevrolet Bolt care se conduc singure pe străzile din San Francisco și Phoenix.

Grupul a făcut la CES o prezentare a conceptului. Mai mult, gigantul cere o derogare de la reglementările privind siguranța traficului, deoarece o astfel de mașină nu corespunde cu legislația actuală. Autoturismele respective ar urma să fie conduse de inteligența artificială.

Constructorul american pariază pe integrarea verticală

Producătorii auto și companiile de tehnologie sunt într-o cursă contra cronometru pentru dezvoltarea mașinilor autonome.

General Motors a achiziționat anterior Cruise Automation cu 600 de milioane de dolari și a achiziționat producătorul de senzori Strobe, ceea ce arată că gigantul auto pariază pe o integrare verticală. De asemenea, General Motors este investitor în serviciul de transport Lyft, un rival al Uber din SUA.

 

 

Leave a Comment