ALBASAT
Actualitate

(video/update) Festivalul prunelor, organizat la Nisporeni

Zeci de producători şi-au prezentat astăzi roada şi s-au lăudat cu cele mai bune bucate preparate din prune. Festivalul prunei este la  a doua  ediţie, iar organizatorii sunt convinşi că acesta va deveni foarte popular.

Muzică, dans, bucate și voie bună. De acestea au avut parte cei care au fost prezenți la festival.  Vizitatorii au putut gusta şi din sosul picant din prune.

Autorităţile locale constată cu plăcere că numărul moldovenilor care investesc în cultivarea şi prelucrarea prunelor creşte în fiecare an.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului  au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de prune, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a prunelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un târg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de prune, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat,  iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

 

(GALERIE FOTO) Festivalul Prunei, la Nisporeni. Vizitatorii s-au delectat cu bucate alese şi muzică bună.

Prunele sunt astazi  vedetele zilei la Nisporeni. Zeci de producători  au venit la Festivalul Prunei si s-au lăudat cu cele mai bune bucate preparate din prune.  Evenimentul a inceput la  ora 10.00. Vizitatorii au  gustat prune proaspete direct de la producător, au  savurat gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și al dulciurilor din prune. Evenimenul se desfasoara acum  în piața Ștefan cel Mare și Sfânt din oraș.

Autorităţile din Nisporeni au mentionat că numărul moldovenilor care investesc în cultivarea şi prelucrarea prunelor creşte în fiecare an, iar Ministrul  Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a subliniat că prunele pot fi cheia succesului pentru raionul Nisporeni.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Suprafața totală de livezi cu pruni în raionul Nisporeni este de aproape 1.750 de hectare.

Related posts

Guvernatorul Băncii Naționale a fost revocat din funcție

AlbasatTV, Nisporeni

Cadourile pentru profesori – „mulțumiri” ilegale

AlbasatTV, Nisporeni

Satul unde casele nu au uşă la intrare, iar magazinele nu se încuie pe timpul nopţii – GALERIE FOTO

1 comment

Leave a Comment