ALBASAT
Societate

Vladimir Țurcan contestă destituirea din funcția de președinte al Curții Constituționale

Judecătorul constituțional Vladimir Țurcan a contestat hotărârea prin care a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale. De asemenea, a contestat și hotărârea prin care Domnica Manole a fost aleasă președintă a Curții.

Domnica Manole a declarat pentru IPN că cererea lui Vladimir Țurcan a fost depusă pe 4 mai, iar prin aceasta se solicită anularea hotărârii din 23 aprilie.

„Vom soluționa această cerere în termenul prevăzut de lege – 15 zile. Despre rezultatul examinării o să anunțăm atât societatea, cât și presa printr-un comunicat plasat pe pagina Curții”, a precizat Domnica Manole.

Contactat de IPN, Vladimir Țurcan nu a răspuns la telefon.
Fostul deputat al Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan, desemnat judecător constituțional de către Parlament, a fost ales, pe 19 august, în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o hotărâre publicată pe 23 aprilie pe pagina electronică a Curții se anunța că Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de preşedinte al Curții ca urmare a exprimării votului de neîncredere. Potrivit unei alte hotărâri, Domnica Manole a fost aleasă, prin vot secret, în calitate de președintă a Curții, pe un termen de trei ani, cu majoritate de voturi.

Related posts

Materialele ce reprezintă abuz sexual asupra copiilor vor putea fi raportate pe siguronline.md

AlbasatTV, Nisporeni

Ședință solemnă dedicată aniversării a 103-a de la unirea Basarabiei cu România

Albasat

5 produse care sunt o risipa de bani. Ce nu trebuie sa cumperi

Albasat

Leave a Comment