ALBASAT
Societate

Criză de măşti medicinale în Germania. Turismul din Franţa este puternic afectat din cauza coronavirusului

Farmaciile din Germania şi-au epuizat stocurile de măşti medicinale şi nu au primit noi livrări. Pe de altă parte, în Franța, sectorul turismului a înregistrat o scădere a turiştilor cu 30% la 40% în urma focarului de coronavirus, potrivit ministrului finanţelor Bruno Le Maire.

„Sunt întârzieri semnificative şi complicaţii cu livrările”, a declarat Thomas Porstner, preşedintele Asociaţiei distribuitorilor farmaceutici angro din Germania (PHAGRO), potrivit Agerpres.

Cererea pentru măşti medicinale a crescut exploziv din cauza recentei epidemii de coronavirus, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Asociaţiei farmaciştilor germani.

Specialist: Eficacitatea măştilor este limitată

Cu toate acestea, cercetătorii susţin că eficacitatea măştilor este limitată.

„În realitate nu ajută la protecţia zilnică”, susţine Bernd Salzberger, cercetător la Institutul pentru boli infecţioase din Germania.

O mască obişnuită care acoperă gura şi nasul nu protejează împotriva infecţiei cu virusul Sars-CoV-2, adaugă Salzberger.

Măştile facile care au inclus un filtru de protecţie funcţionează pentru personalul medical dar nu sunt necesare pentru utilizarea cotidiană.

Turismul din Franţa este puternic afectat din cauza coronavirusului

„Avem mai puţini turişti, desigur, în Franţa, cu aproximativ 30%, cu 40% mai puţin decât ne aşteptam”, a declarat Bruno Le Maire. Ministrul participă la reuniunea miniştrilor de finanţe G-20 şi ale guvernatorilor Bănciilor Centrale la Riyadh, Arabia Saudită.

„Acesta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a precizat Le Maire,citat de Mediafax.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume. Potrivit Ministerului pentru Europa şi Afacerilor Externe, 89,4 milioane de turişti au vizitat Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din produsul intern brut al ţării.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi amânărilor zborurilor, cererea de bilete a scăzut, ceea ce a dus la peste 200.000 de anulări de zboruri.

De asemenea, Franța este vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi în fiecare an. „Nu va fi la fel, desigur, în 2020”, a spus Le Maire.

Franţa a raportat 12 cazuri confirmate de coronavirus şi un deces, potrivit unui raport OMS din 22 februarie.

Noua infecţie cu coronavirus a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuhan, iar de atunci boala a ucis aproape 2.500 de oameni în China.

Related posts

Alte două instituții medicale au fost consolidate pentru pacienții cu COVID-19

Albasat

Cetățenii au demonstrat angajament față de democrație și statul de drept la alegeri, UE

Albasat

Halterofilul nisporenean Marin Robu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Albasat

Leave a Comment