Cu paşi mici, dar siguri, lucrările de reconstrucţie a stadionului din Nisporeni, au fost reluate, după ce în anul 2019 acestea au fost stopate, din cauză că nu au fost alocaţi bani de către Ministerul Finanţelor pentru acest proiect. Acum, muncitorii sunt antrenaţi la execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare. Ce-i drept încă nu se ştie când va fi dată în exploatare arena sportivă şi când vor fi jucate meciurile de fotbal.
VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: “Este un proiect destul de important pentru raionul Nisporeni. Este un proiect valoros ca importanţă şi valoros chiar ca cost. Nu sunt stopate lucrările. Lucrările demarează, sunt lucrări de şantier, se lucrează cu canalizare şi cu apă. Avem contribuţia Consiliului Raional, în jur la 29 mln pentru anul 2020. Este contribuţia Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru de 16 mln. Avem intenţia de a aplica şi alte fonduri, pe care le vom atrage de peste hotare.”
Federația Moldovenească de Fotbal și –a asumat responsabilitatea de amenajare a gazonului natural pe stadionul din Nisporeni. Preşedintele Federaţiei a efectuat o vizită de lucru unde şi-a arătat disponibilitatea de a acorda suportul necesar pentru procesul de însămânțare și amenajare a gazonului arenei sportive.
Potrivit preşedintelui raionului, lucrările de amenajare a gazonului ar putea începe în luna septembrie sau începutul lunii octombrie.
VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: “Noi avem o conlucrare fructuasă cu Federaţia de Fotbal în R. Moldova, care ne-a ajutat cu pilonii de electricitate. Posibil să ne ajute şi cu scaunele pentru tribune. Am avut o întâlnire de serviciu cu dl preşedinte. Am vorbit despre posibilitatea de a ne acorda un ajutor pentru amenajarea gazonului pentru stadionul de fotbal. Dar până la gazon avem de efectuat lucrări de drenaj şi cred că în luna septembrie, începutul lunii octombrie va fi semănată iarba.”
Stadionul raional din Nisporeni a fost construit în anul 1980. De atunci, acesta nu a fost renovat niciodată. Lucrările de reparație a arenei sportive au început în anul 2017. Renovarea terenului face parte dintr-un proiect mai amplu, ce are drept scop dezvoltarea turismului în centrul ţării. În total, lucrările de reabilitare vor costa în jur de 80 milioane de lei.