ALBASAT
Societate

Germania, țară lăudată pentru gestionarea crizei COVID, recomandă masca şi în exterior, în aglomerație. Mai multe țări au impus măsura

Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) din Germania recomandă oamenilor să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior, a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele acestui institut sanitar de referinţă.

Nu este singura țară în care apare discuția despre purtarea măștii și în exterior. Belgia a decis deja că masca e obligatorie și pe stradă, iar în Hong Kong, masca trebuie purtată peste tot. În statul american Washington, toți oamenii trebuie să poarte mască dacă ies din casă.

Și în România se discută despre purtarea măștii în spațiile deschise, în zonele aglomerate, care urmează să fie stabilite de autoritățile locale.

Institutul Robert Koch şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea noilor cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

Ultimele evoluţii în privinţa cazurilor de COVID-19 sunt o sursă de mari îngrijorări, a adăugat Wieler.

Deşi a salutat faptul că Germania, unde s-au înregistrat 9.122 de decese legate de noul coronavirus, a gestionat relativ bine criza comparativ cu mulţi dintre vecinii săi, în special datorită respectării unor reguli sanitare stricte, el s-a declarat îngrijorat de relaxarea unei părţi a populaţiei în privinţa acestui subiect.

Am reuşit să menţinem stabil numărul de noi infectări timp de mai multe săptămâni (…), însă de mai multe zile observăm o înmulţire a cazurilor, a spus Wieler.

Media de noi infectări zilnice cu COVID-19 a urcat în ultima săptămână la 577 în Germania, în contextul în care ea s-a aflat sub pragul de 350 la mijlocul lunii iulie.

Acest succes ne-a arătat că putem să diminuăm răspândirea virusului însă pentru asta va trebui să continuăm să respectăm regulile sanitare”, a mai sus el.

Wieler a recomandat de asemenea să se respecte regulile de bază, cum ar fi acoperirea gurii în caz de strănut sau tuşit, spălatul pe mâini sau purtarea măştii pe gură şi nas în spaţii închise care trebuie aerisite des.

Potrivit lui Wieler, petrecerile şi sărbătorile private sunt o mare sursă de noi infectări.

Chiar şi tinerii pot fi purtători ai virusului şi îşi pot contamina părinţii sau bunicii, a adăugat el.

Germania este adesea dată ca exemplu pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului.

Related posts

Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Japonia

AlbasatTV, Nisporeni

Circa 900 de pisici și tot atâția câini de rasă comună vor fi sterilizați gratuit în capitală

Albasat

Mark Zuckerberg anunță vremuri grele pentru Meta și le dă un avertisment dur angajaților

Albasat

Leave a Comment