Înainte de începerea sezonului rece, oamenii sunt atenționați să verifice sobele și coșurile de fum înainte să aprindă focul în ele. Substanțele combustibile și lucrurile ușor inflamabile vor fi înlăturate din preajma instalațiilor de încălzit. Sunt recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, transmite IPN.
Noaptea nu trebuie să ardă focul în sobă, iar ziua copiii nu vor fi lăsați nesupravegheați în casă cu focul aprins. Populația este atenționată şi despre riscul utilizării instalațiilor electrice defecte, care pot provoca incendii în locuințe.
De la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 de incendii din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor și utilizării necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum. În perioada lunilor septembrie –octombrie, 14 persoane au suferit intoxicații cu monoxid de carbon.
Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului a fost lansată în localitatea Băcioi, municipiul Chișinău. Salvatorii au vizitat mai multe gospodării și au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor anti-incendiare. Campania urmează a fi desfășurată în toată țara.
- Turneul Internațional la lupte libere din Nisporeni: Tot ce trebuie să știi!
- Ambasadori noi în Polonia, Bulgaria și Ungaria
- Incertitudine cu privire la mărimea compensațiilor. Sunt peste 664 de mii de cereri
- ANRE explică de ce a inițiat ajustarea urgentă a prețurilor la gaze
- Din patru kilograme de struguri moldovenești exportați, trei pleacă pe piața europeană