Oraşul Nisporeni a fost una dintre opririle sportivilor participanţi la ultra-maratonul Rubicon. Astfel, la data de 20 februarie, a doua zi de maraton, sportivii au sosit la Nisporeni, unde au făcut un popas, pentru a schimba echipa de alergători.
„Ultra-maratonul Rubicon este o competiţie unică, o competiţie organizată de AO „Sporter”. Ea reprezintă o alergare de la extrema sudică a Republicii Moldova, de la hotarul de sud, până la hotarul de nord. În cadrul competiţiei desfăşurate 19-21 februarie, vom alerga de la Giurgiuleşti până la Briceni, 504 km, împărţit pe segmente de la 9 până la 14 km. Aleargă în jur de 200 de sportivi amatori. Pe traseu, în acelaşi timp se află maxim 20 de sportivi.” a menționat Iulian Bercu, coorganizatorul competiţiei Rubicon.
Primăria Nisporeni a întâmpinat alergătorii cu ceai fierbinte, apă şi plăcinte, pentru cei ce vor face un popas de câteva minute. Aceştia recunosc că se simt onoraţi de faptul că oraşul Nisporeni a intrat în traseul alergătorilor.
„Administraţia publică locală a decis de ai întâmpina în oraşul Nisporeni, pentru a le oferi câte o sticlă de apă, un ceai cald, pentru a le ura succes în buna desfăşurare organizatorică a acestui maraton şi a acestui sport.” aspus Nicolae Drumea, reprezentant al APL Nisporeni.
La maraton au participat oameni de toate vârstele. Astfel, diversitatea participanţilor a fost foarte mare, unindu-i un singur lucru: dragostea către sport şi spiritul de echipă.
„Această cursă este una mai deosebită, pentru că are loc în condiţii aproape extreme. Deşi am început cu -12 grade, bine că în Nisporeni este mai cald, cum sunt şi oamenii de aici, foarte primitori, dar alergăm în continuu, şi noaptea, şi ziua. Noaptea temperatura este mai puţin prietenoasă. Mai mult ca atât, sunt foarte multe segmente în care bate un vânt puternic. Sperăm să nu se repete situaţia din anii trecuţi, când am nimerit în vijelie.” a menționat Viorel Miron, participant la maraton.
Participanţii au reuşit să facă faţă tuturor provocărilor, deşi, după cuvintele lor, anul acesta condiţiile au fost mai domole decât anii precedenţi. Maratonul se organizează anual, din anul 2017. Câştigătorul concursului este denumit cel ce a parcurs cea mai mare distanţă. Traseul a fost împărţit în 42 de segmente, pentru a crea participanţilor posibilitatea de a alerga câte secvenţe îşi doreşte.
Rubicon este o competiție de alergare cu un format unic pentru Moldova. Deoarece reprezintă trei zile de alergare la limita posibilităților, competiția este o adevărată provocare pentru toți cei care se numesc alergători de ultra-maraton.
- Pe 1 ianuarie intră în vigoare noi reguli de intrare pe teritoriul Israelului
- Calea Ferată din Moldova, printre contribuabilii mari pentru anii 2025-2026
- Din 1 ianuarie, Termoelectrica va produce 26% din consumul necesar de energie electrică
- Guvernul pregătește ajutoare de primă necesitate în Zona de Securitate
- Bulgaria promite să ajute Moldova cu gaze, dacă Rusia oprește livrările