ALBASAT
Actualitate Diverse Nisporeni Societate

Activitate extracurriculară comună între gimnaziul din Vărzărești și un gimnaziu din Iași

Instituția publică gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, a găzduit în data de 29 aprilie curent o activitate extracurriculară transfrontalieră cu genericul „Şcoala încrederii: Universul în care învăţăm împreună”.

Mai exact, în baza parteneriatului cu Școala Gimnazială Țuțora, județul Iași, România, elevii din ambele instituții, ghidați de profesori, au participat la un șir de activități pe diferite domenii. Elevii claselor V-IX din instituțiile partenere, pasionați de istorie, limbă română, geografie, civilizație și cultură, au participat la concursul de proiecte „Brian Ring”.

Concursul a avut drept obiectiv promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând elevii cu aptitudini, înclinaţii şi motivaţie pentru cunoaşterea trecutului istoric. Concursul a fost jurizat de profesori de specialitate și reprezentanți ai părinților elevilor. Participanții au primit premii și mențiuni.

Un alt grup de elevi a participat la atelierul „Arte și tehnologii”, în cadrul căruia au avut de realizat o compoziție de primăvară în tehnica qiulling. Astfel, elevii au transformat bucățile de hârtie într-o adevărată operă de artă, ceea ce a implicat o multitudine de procese atât psihice și fizice, cât și relaționare între elevi. Lucrările participanților au fost apreciate pe măsură.

În cadrul activității „Starturi vesele” elevii au avut de îndeplinit diverse varietăți de alergări și mers, exerciții de dezvoltare a tuturor grupurilor de mușchi. Mai exact, au alergat la viteză, au transmis mingea deasupra capului și printre picioare, au executat sărituri în sac, au condus mingea de basket printre obstacole și au desfășurat un flashmob cu mișcări ritmice de dans.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni și ai Consiliului Raional Nisporeni. Activitatea a fost posibilă datorită constribuției din bugetul instituţiei şi suportului Comitetului Părintesc, care a asigurat alimentația copiilor și oaspeților pe tot parcursul zilei, fapt pentru care instituția Gimnaziul și-a exprimat recunoștința.

În urma activității, oaspeții din România au mers într-o excursie la Mănăstirea Vărzăreşti, cea mai veche din Moldova (1420), și Cimitirul Eroilor Români din Vărzărești.

În urma activității Gimnaziul „Alexandru cel Bun” a reiterat, drept concluzie, că urmărește să dezvolte potențialul și aptitudinile elevilor în funcție de interesele şi motivațiile personale, asigurând adaptarea absolvenților la cerințele unei societăți în continuă schimbare; realizarea un management de calitate și al atingerii de către elevi a nivelului optim de performanță, aspecte care să permită realizarea unei educații de calitate.

Related posts

Молдова приближается к пяти тысячам случаев, подтвержденных COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 20.06.2022

Albasat

Vremea se încălzește până la +35 de grade Celsius

Albasat

Leave a Comment