ALBASAT
Actualitate Societate

Șefa unei organizații teritoriale a ex-partidului Șor, trimisă în judecată

Președinta oficiului teritorial Ștefan-Vodă al partidului politic „Șor”, declarat neconstituțional în iunie 2023, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la finanțarea ilegală a formațiunii. Potrivit procurorilor, femeia a contribuit la organizarea unor proteste în Chișinău, mobilizând și remunerând sute de persoane pentru participare, folosind resurse financiare provenite din surse ilegale, transmite IPN.

Cauza penală a fost pornită acum doi ani pentru finanțarea ilegală a partidului politic din partea unui grup criminal organizat, iar anul acesta a fost disjunsă. Potrivit probelor administrate, în perioada iulie-octombrie 2022, învinuita era responsabilă de coordonarea activităților organizației teritoriale a partidului Șor din raionul Ștefan Vodă. Acesta ar fi a acceptat cu bună știință finanțarea ilegală a partidului din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor, aflat în căutare.

Femeia a folosit peste 2,3 milioane de lei pentru susținerea activităților partidului și promovarea intereselor formațiunii pe scena politică.

Învinuita a acționat în colaborare cu diverse persoane. Au fost implicați și angajați ai departamentelor de monitorizare și control din partid, vicepreședinți, trezorieri, curieri și organizatori de transportarea participanților la proteste. Fiecare avea un rol distinct în asigurarea funcționării rețelei ilegale, de la mobilizarea participanților și transportarea lor, până la transferarea fondurilor și remunerarea protestatarilor.

„Pentru a ascunde sursa financiară, informațiile erau comunicate prin canale criptate, pe Telegram. Aceste măsuri au fost folosite pentru a ascunde implicarea grupului criminal organizat și a facilita continuarea activităților ilegale ale partidului”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Învinuita nu a recunoscut faptele comise, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea săvârșită, legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 57 500 la 92 500 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități între 2 și 5 ani.

Related posts

Un virus respirator apărut în China în 1968 a ucis un milion de oameni în toată lumea, dar a fost tratat cu indiferență până în 2003

Albasat

Un hotel de lux construit intr-un tren si suspendat pe un pod deja ia rezervari pentru 2021. Cum arata structura neobisnuita

Albasat

Transnistrenii instalează periodic în Bender posturi mobile cu așa-ziși grăniceri

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment