Cand auzi sau citesti despre „poluarea aerului”, primele lucruri care iti vin in minte sunt noxele emise de fabrici sau masini. Desi probabil incerci sa te protejezi si tinzi sa te refugiezi in propria locuinta, afla ca aerul din interior poate fi mai periculos decat cel de afara.
Conform unui studiu, aerul din interior poate fi mai poluat decat cel de afara. Oamenii de stiinta spun ca in locuinta ta se gaseste un amestec de poluanti emisi de materialele de constructie, mobilier si electrocasnice.
Si umiditatea, produsele de curatare sau substantele chimice sunt de obicei foarte periculoase si pot contamina aerul. Un alt motiv pentru aerul nesanatos sunt locuitorii, de exemplu fumatorii sau chiar animalele de companie.
Acest lucru arata ca doar o multime de oameni risca sa inhaleze aer murdar si poluat in fiecare zi. Acest lucru este mai nociv pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi copiii, persoanele in varsta sau cele care sufera de boli respiratorii sau cardiovasculare.
Cum poti curata aerul din locuinta ta
Ventilarea este esentiala pentru imbunatatirea calitatii aerului din interior. De asemenea, expertii spun ca este important sa pastrezi uscatorul de rufe in afara locuintei, sa nu depozitezi substante chimice, pesticide, produse de curatat sau combustibil in spatiul tau de locuit.
In plus, indicat este sa limitezi utilizarea lucrurilor precum tigari sau lumanari si sa mentii ferestrele deschise cand folosesti produse pentru curatat. Mai mult, dupa dus, ventilatorul ar trebui sa functioneze timp de 60 de minute.