ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii au organizat la Guvern un protest de avertizare

Agricultorii au pichetat astăzi clădirea Guvernului, nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au dat curs revindecărilor înaintate la acțiunile de protest din luna iunie. Potrivit lor, acțiunea de protest este una de avertizare, iar dacă nu vor urma acțiuni concrete, protestele vor fi de amploare, transmite IPN.

Fermierii au declarat că a trecut deja o lună și jumătate de când au fost suspendate protestele și de când autoritățile au promis sprijin pentru agricultorii afectați. Totul a rămas la nivel de promisiuni.

Agricultorii susțin că există multe probleme ce țin de fluidizarea exporturilor. Se cere instituirea moratoriului la achitarea datoriilor pentru agricultorii micro, mici și mijlocii, cu interzicerea temporară a executării silite a obligațiunilor fermierilor și neadmiterii declanșării procedurilor de insolvență.

„Fermierii trebuie tratați cu respect, fără sfidare, fără dezbinare, fără acuzații false și comparații”, a spus liderul asociației obștești „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari.

Acțiunea de protest a început cu o oră înainte de ședința Guvernului. În timp ce agricultorii își exprimau nemulțumirile, cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea modului de acordare a ajutorului pentru fermieri afectați de consecințele crizelor din 2022. La fel a aprobat Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2022.

Related posts

Două persoane au murit după ce un microbuz de rută și un automobil s-au ciocnit

AlbasatTV, Nisporeni

Un mort şi doi grav răniţi, după prăbuşirea unui balon cu aer cald în Germania

Albasat

Japonia reacţionează după ce Coreea de Nord a anunţat că va testa o bombă cu hidrogen în ocean: Este „absolut inacceptabil”

Leave a Comment