ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii au primit subvenții de peste 1 miliard de lei, MAIA

Un miliard și nouăzeci și trei de milioane de lei au ajuns pe conturile agricultorilor sub formă de subvenții în acest an. Cifra este cu 17% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), citat de IPN.

Din suma totală, 86% au fost direcționate către fermieri, 12% către APL, iar 2% a fost contribuția statului la Fondul Viei și Vinului.

Cei mai mulți agricultori investesc în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare – 18% din valoarea subvențiilor achitate sau circa 200 de milioane de lei. Suma de 213 milioane de lei este acordată pentru rambursarea ratei la creditele accesate. Pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol statul a contribuit cu 160 de milioane de lei.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură are în proces de examinare 704 dosare. Până la 30 septembrie, fermierii pot depune cereri de solicitare a subvențiilor pentru stimularea accesării creditelor investiționale sau pentru mijloace circulante, stimularea activităților de promovare, stimularea utilizării sistemelor de irigare, dezvoltarea agriculturii ecologice, implementarea bunelor practici agricole, defrișarea plantațiilor multianuale, servicii de consiliere și formare în agricultură, sau stimularea asocierii în grupuri de producători.

Related posts

Condițiile Gazprom au menirea să ne mențină în sfera de influență a Rusiei, opinie

Albasat

Janis Mazeiks: Demararea negocierilor de aderare depinde de implementarea recomandărilor Comisiei Europene

AlbasatTV, Nisporeni

Reținuți pentru 26 de jafuri și furturi, comise în diferite raioane ale țării

Albasat

Leave a Comment