ALBASAT
Actualitate Societate

Armata Națională anunță desfășurarea exercițiului „Scutul Păcii”. Pe drumuri va putea fi văzută tehnică militară

Armata Națională va desfășura în perioada 17-28 iunie exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024”. Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii. În legătură cu pregătirile pentru desfășurarea exercițiului, pe parcursul lunii iunie, pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale, transmite IPN.

Ministerul Apărării menționează că exercițiul urmărește evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Militarii vor fi evaluați la îndeplinirea acțiunilor de patrulare, convoiul şi escorta, percheziția tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Concomitent, Armata Națională va găzdui Cursul de instruire a evaluatorilor care urmărește pregătirea personalului militar privind procedurile și corectitudinea desfășurării evaluării în conformitate cu conceptul OCC. Vor fi instruiți circa 40 de evaluatori din Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Coreea de Sud, Franța, Georgia, Germania, Iordania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Malta, Marea Britanie, Maroc, România, Serbia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban. Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007.

Related posts

Общее количество смертей от COVID-19 достигает 182. Сегодня умер 31-летний молодой человек

Albasat

Misiunea OIM a donat Institutului Oncologic echipament medical complementar

AlbasatTV, Nisporeni

Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus. Nelu Tătaru: Vor urma și celelalte orașe

Albasat

Leave a Comment