Portal de știri
Nisporeni Societate

Consiliul raional Nisporeni s-a alăturat acțiunilor de sporire a suprafețelor împădurite

Angajații Consiliului raional Nisporeni, alături de președintele raionului, Vasile Mărcuță, au participat la o acţiune eco-civică pentru sporirea suprafeţelor împădurite în cadrul Ocolului Silvic Poruceni. Mai exact, reprezentanții Consiliului au plantat ghinde într-o fâșie forestieră din cadrul Ocolului.

Scopul acțiunii este cel de a spori suprafețele împădurite de pe raza raionului Nisporeni, dar și la nivel de țară, în special în contextul defrișărilor masive din ultimii ani.

Întreaga lună noiembrie este dedicată plantării vegetației, astfel toți cetățenii sunt încurajați să participe la activitatea de împădurire a suprafețelor unde au avut loc defrișări.

Recent, tot pe teritoriul raionului Nisporeni, în contextul amplificării activităţilor ce ţin de plantarea arborilor, au avut loc lucrări de amenajare a spaţiilor verzi. Astfel, s-au plantat puieți de salcie și plop.

La sfârșitul lunii octombrie, autoritățile au stabilit pentru luna noiembrie acţiunile planificate de către autorităţile centrale şi cele locale cu implicare plenară şi realizarea Planului de acţiuni din toamna 2022, consacrate Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Astfel, pe parcursul lunii noiembrie sunt amplificate activităţile ce ţin de plantarea arborilor şi semănatul seminţelor forestiere.

Related posts

ПНЕ требует отставки премьер-министра Иона Кику

Albasat

Imagini din satelit. Cât de mult a scăzut poluarea după ce coronavirusul i-a băgat pe oameni în case

Albasat

EC a inițiat procedura de validare a unui mandat de deputat

Albasat

Leave a Comment