ALBASAT
Societate

Evoluția dosarelor de corupție de rezonanță va fi raportată pe pagina Guvernului

Instrumentul de monitorizare a trasabilității cazurilor de corupție de rezonanță va fi plasat pa pagina web a Guvernului până pe 15 ianuarie. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Ion Chicu, care menționează că, deși acesta este domeniul procurorilor și Centrului Național Anticorupție, cetățenii vor să cunoască evoluția și finalitatea acestor cazuri, transmite IPN.

„În ultimii ani și luni, am tot văzut la televizor o sumedenie de rețineri în flagrant delict a funcționarilor de stat, procurori, avocați, vameși, polițiști, alți storcători de mită de prin primării, dar despre finalitatea acestor cazuri de rezonanță nu prea se știe mare treabă. Eu mă îndoiesc că măcar 10% din aceste cazuri mediatizate cu diferite show-uri au finalitate deplină. Sunt, de asemenea, zeci de dosare deschise artificial pentru a estorca bani sau a lipsi de afaceri oamenii”, a declarat premierul în ședința de astăzi, 3 ianuarie, a Guvernului.

În aceeași ședință, premierul s-a referit la plățile efectuate pentru deservirea furtului miliardului, mai exact garanțiile de stat. Urmează să fie operate modificări la legislație, astfel încât „cetățenii să nu mai plătească în așa măsură urmările crimei din 2014 de fraudare a sistemului bancar”, a declarat Ion Chicu.

Related posts

Cursul valutar oficial la 13.07.2021

Albasat

O troiță a eroilor căzuți în primul război mondial a fost inaugurată la Ciorești, Nisporeni

Albasat

Modul de reluare a procesului educațional în capitală va fi decis sâmbătă

Albasat

Leave a Comment