ALBASAT
Societate

MAI lucrează la o nouă viziune a sistemului de supraveghere video a traficului rutier

Ministerul Afacerilor Interne lucrează la elaborarea unei viziuni de dezvoltare a unui sistem de supraveghere video a traficului rutier, inițial în municipiul Chișinău, cu extindere națională ulterioară. Despre acest lucru a fost informat astăzi premierul Ion Chicu, în cadrul unei ședințe privind modernizarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier, transmite IPN.

Ion Chicu a cerut conducerii MAI să elaboreze cât mai rapid viziunea de dezvoltare a sistemului de supraveghere video și să o prezinte pentru examinare în prima jumătate a lunii februarie 2020. „Ne interesează prioritar siguranța traficului rutier și reducerea numărului de accidente. Și, doar apoi ne vor interesa cifrele estimative ale încasărilor”, a menționat premierul, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Serviciul Tehnologia Informației al MAI precizează că sistemul de supraveghere video al Republicii Moldova constă actualmente din 48 de echipamente învechite și 15 – noi. Ultimele au fost instalate în decembrie 2018 și au costat circa 9 milioane de lei. Acestea, într-un an de funcționare, au generat încasări de 14 milioane lei, reprezentând 25% din încălcările procesate.

Related posts

Moldova va mai primi o donaţie de echipamente medicale din partea României

Albasat

Opt candidați luptă pentru fotoliul de bașcan al Găgăuziei

AlbasatTV, Nisporeni

Șezătoare la Muzeul de Istorie al orașului Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment