ALBASAT
Societate

În februarie, consumul gazelor naturale a scăzut cu mai bine de 30%

În luna februarie volumul consumului de gaze naturale a constituit 93,9 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 31,4% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022. Potrivit SA „Moldovagaz”, față de luna ianuarie, acest indicator a scăzut cu 2,2 milioane de metri cubi sau cu circa 2,3 %, transmite IPN.

Până la sfârșitul lunii februarie, consumatorii casnici au achitat 92,7% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,5% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 93,5%, ceea ce este cu 3,6% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 50,2%, ceea ce este cu 49,5 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referință de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 374 de unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa șapte milioane de lei.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul de achitare a consumului de gaze naturale la data de 28 februarie 2023 se ridică la 82,3%, cea ce constituie 2,254 miliarde de lei.

Related posts

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au câștigat câte trei titluri

Albasat

Germania oferă Republicii Moldova un suport adițional de 45 de milioane de euro

AlbasatTV, Nisporeni

În următoarele luni ar putea crește cazurile de gripă sezonieră și cele de COVID-19

Albasat

Leave a Comment