ALBASAT
Actualitate Societate

Licențierea provizorie a importurilor de cereale și oleaginoase, votată în Parlament

Proiectul de lege care prevede licențierea provizorie a importului de culturi cerealiere și oleaginoase a fost de Parlament în două lecturi. Prevederea va fi valabilă până pe 31 decembrie 2024. La propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, acest termen va putea fi extins cu cel mult 12 luni, transmite IPN.

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase, cum ar fi grâul, porumbul, floarea-soarelui, altele decât cele destinate însămânțării, va fi permis doar în baza licenței de import eliberată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Licența va fi eliberată gratuit. Persoanele care au primit licența de import nu vor avea dreptul să comercializeze și/sau să exporte mărfurile importate.

Acest proiect de lege are ca scop prevenirea prejudiciilor grave aduse fermierilor autohtoni de consecințele războiului din Ucraina și a situației în care fermierii nu-și vor putea valorifica produsele sau le vor valorifica la inițiativei legislative prețuri mai mici decât costurile de producție, a precizat deputatul Alexandr Trubca, autor al inițiativei legislative.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Related posts

Audieri parlamentare privind situația de la Chișinău Arena

Albasat

Întreprinderile mici și mijlocii fac propuneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri

Albasat

Cât de contagioase pot deveni noile variante de COVID? Mutațiile de până acum și teoria compromisului evoluției

Albasat

Leave a Comment