Portal de știri
Societate

Ministerul Apărării: Zboruri ilegale în spațiul aerian al Moldovei nu au fost detectate

Sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat Ministerul Apărării în contextul informației difuzate despre fragmentele căzute pe teritoriul Republicii Moldova din racheta doborâtă în această dimineață, transmite IPN.

Ministerul Apărării menționează că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora.

Geniștii Armatei Naționale se deplasează la fața locului pentru a cerceta terenul.

Potrivit autorităților ucrainene, în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Fragmente ale unei rachete doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a încercuit zona căderii rachetei pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului. Victime nu sunt, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis o declarație în care reiterează condamnarea fermă de către Republica Moldova  a atacurilor cu rachete asupra localităților din Ucraina, inclusiv racheta doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean care a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova.

„Aceste atacuri care escaladează în continuare situația de securitate reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar care interzice țintirea civililor și a infrastructurii acestora. În această dimineață, responsabilii de la MAEIE au fost în legătură cu ambasada țării noastre în capitala Ucrainei, asigurându-ne că tot personalul este în siguranță și monitorizează cu atenție evoluția evenimentelor. Cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei necesități ambasadei de la Kîiv sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate”, precizează Ministerul.

Ministerul menționează că atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei aduc prejudicii economice și sociale enorme întregului continent european, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova care resimt efectele războiului din vecinătatea noastră. MAEIE condamnă în termenii cei mai duri utilizarea de către Rusia a resurselor energetice pe post de arme.

Related posts

5 человек обвиняются в контрабандном ввозе потребительских товаров из Одессы

Albasat

Cursul valutar oficial la 30.08.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Numărul de cazuri de infectare cu Covid 19 este în creştere în raionul Nisporeni. Vezi cum sunt distribuite acestea pe localităţi

Albasat

Leave a Comment