ALBASAT
Societate

Mai mulți consumatori își vor putea instala panouri fotovolaice

ANRE a majorat de la 5% la 10% limita de capacitate pentru persoanele fizice și juridice care pot produce energie din surse regenerabile în schema de sprijin contorizare netă, transmite IPN.  

Odată cu majorarea acestei limite, un număr mai mare de consumatori finali, inclusiv consumatori casnici, vor avea posibilitatea să instaleze panouri fotovoltaice, surplusul lunar fiind livrat în rețeaua electrică, precizează vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale.

La final de lună, contorul inteligent cu dublu sens va monitoriza câtă energie a produs și livrat în rețea utilizatorul și, respectiv, câtă energie a consumat din rețea. Dacă a consumat mai multă decât a produs, la sfârșit de lună va achita diferența. Furnizorul cu care sunt încheiate contractele va duce evidența acestor cantități și anual, la sfârșitul lunii martie, va achita, producătorilor casnici de energie regenerabilă sumele acumulate din excesul de energie livrată pe parcursul unui an.

Până acum la rețea au fost racordate centrale electrice fotovoltaice cu o putere sumară de 16,8 MW și emise avize de racordare cu o putere sumară de 62,0 MW.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 12.05.2020

Albasat

Masca devine obligatorie pe stradă în Portugalia, în contextul creșterilor numărului de infectări din valul 2 al pandemiei

Albasat

Milsami s-a calificat în sferturile Cupei Moldovei

Albasat

Leave a Comment