ALBASAT
Nisporeni Sanatate Societate

Halterofilul nisporenean Marin Robu a devenit campion european Under 23

O nouă performanţă senzaţională a halterofilului nisporenean Marin. Tânărul sportiv a cucerit trei medalii de aur la Campionatul European Under 23 din Albania.

Marin Robu a concurat în limitele categoriei de greutate de 81 de kilograme.

Halterofilul a ridicat la proba smuls 155 kg, iar la aruncat a înregistrat rezultatul 197 kg. Sportivul din Nisporeni a fost urmat de britanicul Chris Murray (319 kg la total) și ucraineanul Dmytro Kondratiuk (316 kg).

Campionatul European Under 23 se desfășoară în perioada 15-25 octombrie 2022, în orașul Durres, Albania.

Amintim că, vara trecută Marin Robu a debutat la Jocurile Olimpice, care s-au desfășurat la Tokyo, unde a ocupat locul 8.

Tot anul trecut, în aprilie 2021, la Campionatele Europene de la Moscova, la categoria de greutate până la 73 kg, Marin a ocupat locul doi final cu un rezultat de 339 de kilograme și a devenit vicecampion al Europei.

În toamna 2021, sportivul a cucerit două medalii de bronz la Campionatul European Under 23, care s-a desfășurat în Finlanda.

De la Campionatul Mondial de la Tașkent, desfășurat în decembrie 2021, Marin Robu s-a întors cu aur la proba smuls și bronz la general, sportivul fiind primul halterofil moldovean care a reușit să urce pe podium la Mondialele de seniori după o pauză de 16 ani.

În 2017, sportivul moldovean a concurat pentru prima dată la Campionatul European de Tineret, unde a ocupat locul 8 la categoria greutate până la 69 kg. Un an mai târziu, la Campionatul European de Tineret la aceeași categorie de greutate, a ajuns pe locul 6.

În 2019, la Campionatele Europene de Tineret, care s-au desfășurat la București, la categoria de greutate până la 73 kg, Marin a reușit să câștige o medalie de argint, iar la Campionatele Mondiale de Tineret de la Roma din 2020 a devenit vicecampion.

Related posts

O treime din populația ocupată activează în sectorul public

AlbasatTV, Nisporeni

Un lot de 50 400 de doze de vaccin donat de România va ajunge la Chișinău în weekend

Albasat

Două decese noi din cauza COVID-19

Albasat

Leave a Comment