Societate

Modificări privind șederea automobilelor înmatriculate în străinătate

Perioada stării de urgență nu va fi luată în considerare la calcularea celor 180 de zile, în care automobilele înmatriculate în străinătate se pot afla în Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale, convocată marți seara, 24 martie, la Guvern, transmite IPN.

După ședință, premierul Ion Chicu s-a referit la obligativitatea de a scoate din țară automobilele înmatriculate în străinătate, după expirarea termenului de 180 de zile. „Este clar că acum este imposibil de a face acest lucru. Respectiv, Comisia a venit cu decizia de a exclude numărătoarea celor 180 de zile pe perioada stării de urgență. Deci, pe perioada stării de urgență, nu se contabilizează zilele respective”, a declarat premierul.

Potrivit Codului Vamal, persoanele fizice rezidente și cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, fără achitarea drepturilor de import, cu achitarea vinietei, în scopuri personale, mijloace de transport, doar în cazul în care vor fi declarate prin acțiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară pe un termen de până la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pe un termen de 60 de zile. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 125. Printre ele și cadre medicale.

Related posts

Accident cu implicarea unei ambulanţe în capitală. Un adult şi patru copii sunt răniţi

Albasat

Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Albasat

O persoană a murit în urma unei deflagrații produse în sectorul Râșcani

Albasat

Leave a Comment