Numărul locuitorilor din regiunea transnistreană care beneficiază de servicii medicale oferite pe malul drept al Nistrului este în creștere. În anul 2022, aproape 58 de mii de transnistreni au beneficiat de asistență medicală urgentă, prespitalicească și primară urgentă pe malul drept al Nistrului, informează Biroul politici de reintegrare, citat de IPN.
Cetățenii Republicii Moldova domiciliaţi în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi localităţile limitrofe, beneficiază de asistenţă medicală în volumul stabilit tuturor persoanelor asigurate din Republica Moldova. Totodată, persoanele neasigurate, înregistrate pe lista medicului de familie, beneficiază, similar tuturor persoanelor asigurate din Republica Moldova, de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi de asistenţă medicală primară gratuită.
În anul 2022, pe lista medicilor de familie erau înregistrați 57 795 cetățeni ai Republicii Moldova domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și localitățile limitrofe acestui segment. Ceea ce reprezintă o creștere de 9,95% comparativ cu anul 2021.
Populația din raioanele de est ale țării, similar celei de pe malul drept, beneficiază de loturi de vaccin și consumabile în cadrul Programului Național de Imunizări, aprobat de Guvernul Republicii Moldova.
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan
- Maia Sandu, la Forumul pentru Integrare Europeană: Prioritățile se concentrează pe trei domenii-cheie
- PAS își exprimă susținerea pentru Elena Lasconi în turul 2 al prezidențialelor din România
- Cursul valutar oficial la 26.11.2024