Portal de știri
Societate

O misiunea FMI vine la Chișinău pentru a discuta bugetul de stat pentru 2023

În perioada 31 octombrie și 11 noiembrie, o misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Ruben Atoyan, va purta discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova în contextul celei de-a doua evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), transmite IPN.

„În principal, experții FMI vor discuta aspectele generale ale bugetului de stat pentru anul 2023 care se află în proces de elaborare, vor evalua perspectivele și riscurile macroeconomice. De asemenea, experții FMI se vor informa despre progresul atins în implementarea acțiunilor convenite în cadrul programului susținut de Fondul Monetar Internațional”, se menționează într-o declarație pentru presă a reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Programul autorităților moldovenești, susținut de FMI, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat la 21 decembrie 2021. În luna mai 2022 a fost majorat volumul total de creditare la circa 826 de milioane de dolari SUA (594,3 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), din care 258 de milioane de dolari (185,95 milioane de DST) au fost deja debursate.

Finanțarea în baza ECF prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de zece ani, iar finanțarea în baza EFF prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST, un termen de rambursare de zece ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

Related posts

Un nou caz de deces provocat de malarie în Republica Moldova

Albasat

Buletin de ştiri ALBASAT 04.11.2019

Albasat

Ион Кику: Оппозиции невыгодно сейчас отправлять правительство в отставку

Albasat

Leave a Comment