ALBASAT
Societate

O platformă online care va reflecta situația la zi privind COVID-19 va fi lansată astăzi

O platformă online care va reflecta situația la zi cu referire la COVID-19 va fi lansată astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de ministra Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit ministrei, platforma va conține mai multe date dezagregate legate de noul tip de coronavirus. Suport pentru dezvoltarea respectivei platforme a fost oferit de Fondul ONU pentru Populație și Organizația Mondială a Sănătății.

Ministra a precizat că este important ca populația să se informeze din surse oficiale. Viorica Dumbrăveanu a apreciat că în perioada respectivă cetățenii țării s-au consolidat ca societate. A apreciat acțiunile concrete care au venit și vin din partea societății civile, din partea persoanelor fizice, agenților economici, care susțin sistemul de sănătate cu alimentație, transport sau consumabile.

„Doar solidarizându-ne putem avea un rezultat eficient. În acest context, chem în mod repetat: Ascultați de sfaturile medicilor, fiți responsabili și doar împreună putem ajuta Republica Moldova să depășească această situație”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu COVID-19. O femeie a decedat. Șapte pacienți sunt în stare gravă.

Related posts

Schimbare în tratamentul diabeticilor: Prima țară din UE adoptă noua schemă de medicamentație

AlbasatTV, Nisporeni

Ombudsmanul poate fi sesizat despre încălcarea drepturilor în perioada stării de urgență

Albasat

În cazul unor alegeri, în Parlament ar fi aceleași fracțiuni – sondaj

Albasat

Leave a Comment