ALBASAT
Actualitate Societate

Primăria Chișinău va oferi câte 100 de mii de lei familiilor victimelor atacatorului de la aeroport

Primăria municipiului Chișinău va oferi un suport financiar a câte 100 de mii de lei familiilor polițistului de frontieră și agentului de securitate uciși la aeroport în urma unui atac armat. Banii vor fi alocați din fondul de rezervă al municipiului, transmite IPN.

„Am discutat cu colegii pentru a fi oferit din fondul de rezervă al municipiului Chișinău suport financiar în sumă de 100 de mii de lei pentru fiecare familie”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău este cetățean al Tadjikistanului. Pe 30 iunie, ajuns la Chișinău din Turcia, nu i s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. În timpul însoțirii sale pentru a fi returnat, agresorul a sustras arma unui polițist de frontieră, din care a ucis doi oameni. În urma atacului armat și-a pierdut viața polițistul de frontieră Serghei Muntean. Victima era agent-șef adjunct, avea 31 de ani și activa în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2011. Cea de-a victimă este Igor Ciofu, agent de securitate în vârstă de 40 de ani. În timpul asaltului a fost rănit și acum este în grija medicilor.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 11.04.2020

Albasat

Alte 979 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Energocom a procurat 10 mln metri cubi de gaze pe care le va stoca în Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment