ALBASAT
Societate

Se iau măsuri de prevenire a coronavirusului în instituțiile de învățământ

Autoritățile municipale au dispus managerilor de școli și grădinițe să ia măsuri suplimentare pentru prevenirea coronavirusului de tip nou. Contactată de IPN, viceprimarul Angela Cutasevici a spus că va fi realizat triajul epidemiologic matinal, cu ajutorul asistenților medicali. La intrarea în instituția de învățământ, fiecare copil va fi examinat. Iar dacă vor apărea cazuri suspecte de boală, copilul va fi izolat într-o încăpere special amenajată, până vor veni părinții, cu recomandarea să se adreseze la medic.

Asistenții medicali vor examina și profesorii. În caz de necesitate, personalul medical din instituțiile școlare va solicita ajutorul asistenților medicali din instituțiile medico-sanitare publice.

Personalul instituțiilor școlare va urmări ca blocurile sanitare să fie asigurate cu săpun, la fiecare lavoar vor fi afișate recomandări de respectare a igienei personale. În această săptămână, se va preda „Ora sănătății”, lecție dedicată importanței respectării regulilor de igienă personală, a mai spus  Angela Cutasevici.

În Republica Moldova, până la ora actuală, a fost depistat un caz de coronavirus de tip nou, la o femeie de 48 de ani, revenită din Italia.

Related posts

Un copil de nici doi ani a murit căzând în gol de la etajul nouă

Albasat

Crește numărul infecțiilor cu coronavirus în România. Tot mai mulți pacienți cu COVID-19 ajung la Terapie Intensivă

Albasat

La sfârșitul săptămânii trecute, cinci persoane au murit în accidente

Albasat

Leave a Comment