ALBASAT
Societate

PPPDA propune subvenționarea în agricultură la cota de 3% din cheltuielile bugetului

Deputații Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr au înregistrat în Parlament un proiect de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural. Propunea este ca subvenționarea în agricultură să nu fie mai mică decât  3% din cheltuielile aprobate ale bugetului de stat, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari, deputat PPPDA, a declarat că proiectul vine ca urmare a consultărilor cu mai multe organizații de fermieri, în baza demersurilor pe care aceștia le-au făcut. Potrivit parlamentarului, dacă ar fi fixată în lege cota de 3%, la momentul de față Fondul de subvenționare trebuia să fie de circa 1,6 miliarde de lei.

Între anii 2016-2020, Fondul de subvenționare a rămas la 900 de milioane de lei anual. În 2020, agricultorii au început anul cu subvenții disponibile în mărime de numai 200 de milioane. Restul sumei sunt datorii pentru anul trecut sau fonduri prevăzute pentru startup-uri, dezvoltare rurală etc. Dacă amendamentul va fi votat, acesta va putea fi aplicat începând cu anul bugetar 2021, a precizat deputatul.

Related posts

Germania, țară lăudată pentru gestionarea crizei COVID, recomandă masca şi în exterior, în aglomerație. Mai multe țări au impus măsura

Albasat

Maia Sandu: Luptăm cu Igor Dodon și nu cu partenerii de centru-dreapta

Albasat

Выпавшая с 5 этажа двухлетняя девочка осталась жива

Albasat

Leave a Comment