Portal de știri
Societate

Se instituie Agenția Feroviară

În Republica Moldova va fi creat Agenția Feroviară. Entitatea va avea atribuții de control și va emite autorizații de transport feroviar, autorizații de siguranță, certificate de siguranță și permise de mecanic de locomotivă. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri, transmite IPN.

Agenția Feroviară va fi responsabilă și de punerea în funcțiune a subsistemelor structurale, care formează sistemul feroviar, va verifica dacă acestea sunt exploatate și întreținute în conformitate cu cerințele esențiale, va admite în circulație și va înregistra vehiculele feroviare.

Totodată, entitatea nou creată va elabora și aproba manuale, ghiduri și instrucțiuni tehnice privind siguranța, exploatarea și semnalizarea transportului feroviar și a elementelor infrastructurii feroviare. Având în vedere că, până în prezent, nu există un organ abilitat cu funcții de control al condițiilor de desfășurare a transportului feroviar de pasageri, Agenția Feroviară va asigura și funcția de protecție a consumatorilor în domeniul respectiv.

Constituirea Agenției Feroviare este condiționată de angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, transpuse în noul Cod al Transportului feroviar, precum și în Planul de acțiuni privind restructurarea sectorului feroviar și a întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”.

Related posts

Copiii născuți în zilele noastre se vor confrunta cu valuri de căldură, inundații și incendii în proporție mult mai mare decât bunicii lor

Albasat

Masca devine obligatorie și pe stradă în București, anunță premierul României! Toate școlile se vor închide în Capitală

Albasat

Salariile au scăzut în Germania pentru prima dată, după anul 2007

Albasat

Leave a Comment