ALBASAT
Actualitate Societate

Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României se află în vizită la Chișinău

Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, generalul Gheorghiță Vlad, se află într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația omologului său moldovean, Anatolie Nosatîi. În cadrul unei întrevederi, ministrul Anatolie Nosatîi a subliniat sprijinul constant al Guvernului României pentru reformarea domeniului de apărare din Republica Moldova, menționând că România a fost și este un partener strategic valoros pentru Moldova, transmite IPN.

Anatolie Nosatîi a evidențiat susținerea politică din partea României a parcursului european al Republicii Moldova, obiectiv strategic vital care va garanta un mediu mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

Generalul Vlad Gheorghiță a reiterat angajamentul ferm al României pentru consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova, aprofundarea dialogului pe dimensiunea militară prin noi proiecte și inițiative direcționate spre modernizarea Armatei Naționale, creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii ambelor instituții de apărare prin participarea comună la exerciții și misiuni, dar și sporirea rezilienței naționale la amenințările hibride.

Delegația română a avut ședințe de lucru cu specialiști din subdiviziunile Marelui Stat Major al Armatei Naționale, iar în zilele următoare generalul Gheorghiță Vlad va avea întrevederi la Președinția și Parlamentul Republicii Moldova.

Vizita delegației oficiale române la Chișinău se desfășoară în perioada 25-27 iunie, în conformitate cu Planul de activitate externă a Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

Related posts

Procesul educațional se relansează în toate instituțiile din 1 septembrie

Albasat

Maria Șleahtițchi: Republica Moldova are cu ce se integra în cultura comunității europene

AlbasatTV, Nisporeni

Bulgaria se pregăteşte pentru sezonul turistic de vară. În staţiuni vor fi primiţi turiştii vaccinaţi sau cu test PCR negativ

Albasat

Leave a Comment