ALBASAT
Actualitate Societate

Șoferii se pot informa despre accidentele existente pe o hartă online

Persoanele interesate vor putea accesa informații despre accidentele rutiere pe o hartă interactivă – harta.asd.md. Datele sunt plasate de către Inspectoratul Național de Securitate Publică în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor și SRL Royal Map, transmite IPN.

Poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planeitate și altele.

Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

„Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere”, precizează autoritățile.

Related posts

PAS propune 6% TVA pentru HoReCa din 1 octombrie

Albasat

Încă 15 cazuri confirmate de COVID-19. Bilanțul ajunge la 109

Albasat

Игорь Додон: Решение Интерпола относительно Влада Плахотнюка странно

Albasat

Leave a Comment