ALBASAT
Societate

Un ex-șef de la „Apă-Canal Chișinău”, condamnat în dosarul epurării apelor uzate

Ex-directorul relații cu clienții de la „Apă-Canal Chișinău” a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare și privat de dreptul de a deține funcții publice timp de patru ani, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și poluarea apei, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în anul 2013 bărbatul a încheiat cu un agent economic, producător de alcool etilic, un contract privind recepționarea şi preepurarea apelor uzate, cu concentrații majorate de poluanți. Contractul a fost încheiat, chiar dacă acesta cunoștea că Stația de epurare din capitală se află într-o starea tehnică deplorabilă și că avea capacitatea de prelucrarea a apelor uzate de două ori mai mică decât cea proiectată.

Ca rezultat, în râul Bîc au fost deversate ape insuficient epurate, care, potrivit evaluării Centrului de investigații ecologice a Inspectoratului Ecologic de Stat din octombrie 2016, au cauzat daune în proporții considerabile regnului animal, vegetal şi resurselor piscicole ale râului, afluent al fluviului Nistru, în valoare de peste 47 de milioane de lei.

„Apă-Canal Chișinău” a suportat pentru epurarea deșeurilor lichide recepționate în perioada anilor 2013-2016 de la respectiva companie cheltuieli suplimentare în sumă de aproximativ 13 milioane de lei, sumă care depășește de câteva ori veniturile încasate.

Sentința este cu drept de atac.

Related posts

Experții despre viitoarea colaborare a Maiei Sandu cu Rusia

Albasat

39% din bălțeni îl cred pe Renato Usatîi primarul potrivit, sondaj

Albasat

Poliția capitalei are șef nou

Albasat

Leave a Comment