ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Vlad Brașoveanu și Victor Graur, cetățeni de onoare ai satului Bălănești

Două nume cunoscute în țară și peste hotare s-au ales cu titlul de „Cetățean de Onoare” al satului Bălănești, raionul Nisporeni. Este vorba de Vlad Brașoveanu și Victor Graur.

Vlad Brașoveanu este profesor universitar, medic chirurg, doctor în științe medicale, şeful Secţiei de Transplant Hepatic „Dan Setlacec” de la Institutul Clinic Fundeni, București, care a ajuns unul dintre cei mai renumiți medici din România.

„Muțumiri din suflet frumoasei comunități din Bălănești, pentru imensa bucurie pe care mi-a făcut-o oferindu-mi titlul de „Cetățean de Onoare” al localității. Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din Republica Moldova, a dat o „recoltă” bună de oameni cu realizări de vârf. Pentru ca tradiția să continue, condiția obligatorie este, ca peste tot în lume, educația. Așa cum stau lucrurile acum în Bălănești, sunt convins ca se vor pune aici multe alte cărămizi la baza viitoarelor performanțe”, a menționat, în context, Vlad Brașoveanu.

Victor Graur este multiplu campion național la lupte libere și lupte greco-romane, maestrul în sport, care are în palmares 7 medalii la campionatele mondiale de lupte libere, categoria Veterani: o medalie de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz. Este deținător al ordinului „Gloria muncii”, oferit de președintele Republicii Moldova în 2020 pentru contribuții substanțiale în domeniul sportului.

Titlurile le-au fost conferite sâmbătă, 5 august, la un eveniment desfășurat la gimnaziul din Bălănești, Nisporeni, unde și-au dat întâlnire mai mulți absolvenți.

Related posts

COVID-19 la Nisporeni: Ce întreprind autoritățile

Albasat

Gheorghe Cârciu: Oferim 2000 de locuri pentru copiii din Republica Moldova la taberele ARC

AlbasatTV, Nisporeni

Grecia anunţă restricții suplimentare pentru perioada „cea mai dură” a pandemiei COVID

Albasat

Leave a Comment