ALBASAT
Actualitate Societate

Ziua Tineretului: 10 deputați de la Chișinău au vârsta de cel mult 35 de ani

Zece deputați din Parlamentul de legislatura a XI-a au vârsta de cel mult 35 de ani. Cei mai mulți tineri parlamentari sunt din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate. Cel mai tânăr deputat este Eugeniu Sinchevici, care are 24 de ani și este la primul mandat de deputat.  Datele sunt prezentate de legislativ în contextul Zilei internaționale a tineretului, transmite IPN.

Printre deputații PAS care au cel mult 35 de ani mai figurează Ana Calinici, Radu Marian, Marcela Nistor, Victor Spînu, Alexandr Trubca, Vasile Porțevschi și Alina Dandara. Doi dintre ei sunt președinți de comisii, iar unul este vicepreședinte al comisiei parlamentare.

În lista celor mai tineri deputați se mai regăsesc Diana Caraman, din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și deputatul neafiliat Alexandr Suhodolski.

Vârsta medie a deputaților din Parlamentul de legislatura a XI-a, în momentul constituirii acestuia, era de 47 de ani.

Ziua internațională a tineretului este marcată pe 12 august. Desemnată de Adunarea Generală a ONU în 1999, Ziua internaţională a tineretului are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor tinerilor, precum și identificarea și valorificarea potențialului lor pentru progres și dezvoltare.

Related posts

Apel de revizuire a acțiunilor organului de urmărire penală în dosarul „Metalferos”

Albasat

Alte 57 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și șapte decese în R. Moldova

Albasat

Avia Invest a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă

Albasat

Leave a Comment