Prepararea unui grătar oferă, în egală măsură, un fel de mâncare gustos și sățios, precum și un prilej de a socializa cu familia sau cu prietenii.
Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă să nu se facă abuz, deoarece carnea preparată pe grătar poate fi periculoasă pentru sănătate.
„Alimentele gătite pe grătar se pot dovedi toxice pentru organism, în special carnea preparată prea mult și la temperaturi ridicate.
Studiile au arătat că atunci când grăsimea din carne se scurge pe cărbuni, aceștia se aprind și produc un fum care conține substanțe chimice, numite hidrocarburi aromatice policiclice, fum care se depune pe carne și pe care îl și inhalăm”, a spus Gina Taujan, psihonutriționist.
- Parlicov s-a întâlnit cu șeful Gazprom. Despre ce au discutat
- Republica Moldova va introduce gradual obligația de stocare a produselor petroliere
- Contrabandă cu 100 de tone de alcool etilic. Grupare deconspirată
- Nicolae Ciucă a demisionat de la PNL: „Am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți”
- Transnistrenii își iau 9 zile de vacanță de iarnă