ALBASAT
Societate

Se caută șef pentru grădinița din Mateuți. Ministrul Educației a anulat rezultatele concursului pentru șefia instituției

Primăria satului Mateuți, raionul Rezina, este obligată să organizeze un nou concurs pentru funcția de șef al grădiniței din localitate. Se întâmplă după ce Ministerul Educației și Cercetării a anulat vechiul concurs, în urma căruia a fost identificat un șef pentru instituția preșcolară, însă rezultatele au fost anulate din cauza încălcărilor regulamentului, notează IPN, citând Postul regional de televiziune ELITA TV.

La începutul lunii februarie, rezultatele concursului pentru șefia grădiniței din Mateuți, Rezina, au fost contestate de două participante la selecție. Ulterior, prin ordinul Ministerului Educației s-a decis constituirea unei comisii de contestații care a examinat actele Comisiei de concurs, dosarele candidaților și înregistrarea audio-videoa concursului.Analizând corectitudinea organizării și desfășurării selecției, Comisia de contestații a constatat că procesul a fost viciat și a dispus anularea rezultatelor concursului. De asemenea, Ministerul Educației a obligat Primăria din Mateuți să organizeze o nouă selecție, însă cu crearea unei noi comisii de concurs.

Grădinița „Steluța” din Mateuți, raionul Rezina a fost renovată în anul 2018 în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, administrat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).Contribuția Guvernului României a fost de aproape 3 milioane de lei.

Related posts

Deputat: Schemele din sectorul energetic nu au dispărut, ci au avansat cu cinism și tupeu

Albasat

Partidul Democrat va avea candidat la prezidențiale

Albasat

Olanda reintroduce restricţii, după creșterea majoră a cazurilor de COVID-19

Albasat

Leave a Comment