ALBASAT
Actualitate Societate

Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința Parlamentului

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest pentru că nu a fost acceptată propunerea pe care au făcut-o de a introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la exprimarea votului de neîncredere față de președintele legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Vreau să enunț poziția fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor față de cele întâmplate ieri. Noi nu putem omite aceste situații. Considerăm că în Parlamentul Republicii Moldova s-a creat o situație deosebit de neplăcută, chiar gravă, în legătură cu încălcarea periodică a pluralismului de opinie, a liberei exprimări. Parlamentul este o instituție unde trebuie să aibă loc dezbateri deschise, contradictorii, dar fiecare deputat exprimă voința și poziția alegătorilor care l-au delegat în Parlament. Considerăm că în Parlament au loc sistematic atacuri la adresa deputaților, diferite calificări, diferite comentarii – ceea ce încalcă regulamentul Parlamentului”, a declarat deputatul BCS Vlad Batrîncea, vicepreședinte al legislativului.

Deputatul a propus introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre cu privire la exprimarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

„Domnule deputat, încrederea deja mi-a fost acordată. Este o mică-mare problemă, ordinea de zi pentru ședința de astăzi a fost votată ieri. Mai faceți antrenamente și la ședința următoare propuneți”, a declarat în replică Igor Grosu.

Deputații fracțiunii BCS au susținut un briefing de presă în care au prezentat proiectul de hotărâre cu privire la revocarea președintelui Parlamentului. „Domnul Grosu uită periodic că el este moderatorul ședințelor Parlamentului și nu este șeful deputaților. Domnia sa nu este în ipostaza de șef de partid, ci este persoana care trebuie să asigure buna desfășurare a ședințelor”, a declarat Vlad Batrîncea. 

Inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vine în contextul în care la ședința de joi șapte deputați apropiați fugarului Ilan Șor s-au ales cu sancțiuni, fiindu-le interzisă participarea la cinci ședințe plenare. Aceasta după ce au blocat tribuna centrală a Parlamentului fiind nemulțumiți de faptul că la doi deputați nu li s-a permis să ia cuvântul în plen. Și deputații apropriați lui Șor au anunțat în cadrul unei acțiuni de protest în fața Parlamentului că au pregătit un proiect de hotărâre de revocare din funcție a șefului legislativului.

Related posts

Право на пенсию может быть запрошено в том числе по доверенности

Albasat

Andrei Năstase își propune înființarea unui Departament de combatere a drogurilor

Albasat

Deficitul contului curent al balanței de plăți a Republicii Moldova s-a majorat în 2021

Albasat

Leave a Comment