Societate

UNICEF donează echipamente de protecție pentru Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a primit din partea UNICEF costume de protecție, halate medicale, precum și termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului, transmite IPN.

Suportulul acordat Poliției de Frontieră în lupta cu COVID 19, de către Fondul Fiduciar cu Parteneri Multipli al ONU prin intermediul UNICEF şi Organizației Internaționale pentru Migrație, conține două mii de costume de protecție și o mie de halate medicale. În cadrul proiectului se propune îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție în punctele de trecere a frontierei de stat.

Într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră se menționează că donația reprezintă un suport pentru angajații din prima linie. Donația face parte din proiectul ,,Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, în care Inspectoratul este una dintre instituțiile beneficiare alături de Inspectoratul General al Poliției, Centrul de triaj Covid-19 și alte 53 de instituții medicale din Republica Moldova.

Totodată , OIM va asigura financiar testarea la COVID-19 a trei sute de angajaţi ai Poliţiei de Frontieră. În cadrul aceluiași proiect va fi evaluată necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii a zece puncte de trecere în domeniul WASH (aprovizionare cu apă și activități/mijloace/echipamente de igienă și sanitare) și vor fi realizate măsurile de răspuns privind detectarea și izolarea persoanelor suspecte de infectare cu virusul COVID-19.

Related posts

În Serviciul municipal de Asistență Parentală Profesionistă sunt plasați 37 de copii

Albasat

Alte 597 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Alte 206 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 23.034

Albasat