Nisporeni

UE a donat 52 de mașini noi pentru Poliția din R. Moldova. Orașul Nisporeni se numără printre beneficiari

Uniunea Europeană a donat 52 de mașini, în valoare de 20 de milioane de lei, pentru Poliția din R. Moldova.  Un  automobil, a ajuns și la  Poliția din Nisporeni.

Automobilele de model „Dacia Duster” au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției” implementat în contextul Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și a Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, care au menirea să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Toate automobilele sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul național de intervenții 112, urmând a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum și cu alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.

Prin intermediul acestui program finanțat de UE au fost procurate deja 107 astfel de mașini, valoarea totală a achiziției ridicându-se la 20 de milioane lei.

Viorel Tican, șef al serviciului interacțiune comunitară: „Automobilul special de model Dacia Duster  a fost repartizat Inspectoratului de poliţie Nisporeni din Fondurile europene. Este finanţarea acordată de Uniunea Europeană. Automobilul dat este dotat pentru intervenţia grupelor de reacţionare la apelurile cetăţenilor. Automobilul este dotat  4 pe 4.  Angajaţii poliţiei stau în faţă, persoanele conduse la Inspectoratul de poliţie, sunt într-o bară de protecţie, pentru siguranţa atât a angajaţilor de poliţie, ca în timpul deplasării să nu fie careva incidente. 04:40 MUSCA 04:45 Este foarte binevenită, pentru că se va reduce termenul de reacţionare la apelurile cetăţenilor şi cred că pentru formarea unui nou echipaj.  Mulţumim pentru suportul acordat şi automobilul acordat. Ne va uşura activitatea pe parcurs, zi de zi.”

Până în prezent, cu suportul UE au mai fost achiziționate și autospeciale pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile de investigare a infracțiunilor, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției etc.

Acest material este produs în cadrul campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici”, desfășurată de proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunea UE.

Related posts

Crimă la beţie într-un sat din raionul Nisporeni. Un bărbat şi-a înjunghiat cu bestialitate amicul de pahar

Albasat

Două cazuri noi de COVID-19, confirmate în raionul Nisporeni

Albasat

De ce nu poartă oamenii din Nisporeni mască. „Nu ne temem de pandemie, imunitatea e puternică…”

Albasat

Leave a Comment